Vill du ha tips på en bra bok att läsa? Då kan Bokmalen vara något för dig. Här blandas boktips med tankar om böcker, läsning, författarträffar och annat smått och gott som har med böcker att göra. Välkommen, jag hoppas du ska trivas på

www.bokmalen.nu

Min första egna läsupplevelse är långt ifrån något positivt minne. Jag kan väl ha varit i fem, sexårs åldern när pappa för femtioelfte gången gick upp på vinden och hämtade ner de Kalle Ankatidningar ha lagt undan där för något år sedan. Han gjorde så min far, la undan serietidningarna tills man hunnit glömma dem och hämtade då ner dem igen. Det blev som att få en kartong helt nya serier. Lycka!

Trodde han ja! Och i ärlighetens namn så var det säkert så, till en början i alla fall. Men just den här dagen blev annorlunda. Jag öppnade kartongen, valde noga och började läsa. Och blev rent ut sagt skitförbannad. Någon hade ändrat i tidningarna medan de låg på vinden. Bilderna var de samma som sist jag läste dem men orden var helt annorlunda.

Jag minns fortfarande hur arg och besviken jag blev. Idag inser jag naturligtvis att vad som hänt under tiden tidningarna legat där på vinden och samlat damm var att jag lärt mig läsa. Året innan kunde jag inte läsa och hade helt enkelt hittat på en egen historia till bilderna. Nu hade jag lärt mig och plötsligt var det en helt annan historia som spelades upp.

Som tur var avskräckte upplevelsen mig inte från fortsatt läsande. Från Kittyböcker, via Allersromaner till fantasy och deckare, jag har läst och med glädje sparat veckopengen för att kunna sluka den ena boken efter den andra. Men science-fiction och biografier är inte och har aldrig varit min grej. Skräck är däremot en genre jag börjat nosa lite försiktigt på igen , även om tonårens besvikelser över Koontz och Kings slemmiga monster i underjorden fortfarande skaver i bakhuvudet.

Idag är jag en riktig fåtöljresenär. För mig är läsandet en utflykt som tar mig med till nya platser och upplevelser. Kriteriet på en riktigt bra bok är för mig att jag fullständigt förlorar tidsuppfattningen och att sidorna bara rinner genom händerna. Sedan spelar det ingen roll om det är spännande, romantiskt, nervpirrande, sexigt eller bara alldeles underbart. Glömmer jag bort tid och rum får boken högsta poäng av mig.

Trevlig läsning!
Jenny