ORDBÄVNING – NÄR ORDEN BETYDER ALLT

Det viktigaste för att en bok ska lyckas är karaktärerna – läsarna måste bry sig om hur det går för huvudpersonen.

På skrivarkursen i november lägger vi därför lite extra krut på just karaktärerna. Hur skapar man en karaktär som läsarna älskar, eller älskar att hata? Hur får man dialogen att låta trovärdig? Vi testar nytt, finslipar, utmanar våra karaktärer, och oss själva. Allt för att bli bättre på det vi älskar – att skriva – och att skriva så folk vill läsa.

Helgen fylls av utmanande och roliga skrivövningar, längre övningar varvas med kortare. Allt för att du ska bli bättre på och upptäcka hur kul det är att skriva.

Vi kommer också gå igenom vad som funkar på marknaden, hur man lyckas, vad förlagen och agenterna vill ha och annat matnyttigt. Dessutom fanns möjlighet att boka på extra enskilda rådgivande samtal gällande skrivandet eller marknadsföring.

* * *

Skrivarkurs 9 – 11 november 2018

Hotell Bohusgården, Uddevalla

Kursstart: fre 9 nov – kl 13.00
Avslut: sön 11 nov – kl 15.00

Anmälningsavgift: 1 700 kr ink moms
Kursavgift: 5 695 kr ink moms, betalas senast 9 oktober 2018

Anmälan och eventuella frågor skickas till tentaclewords@gmail.com varpå faktura på anmälningsavgift och kursavgift skickas via mail.

För att kursen ska genomföras krävs minst 8 deltagare. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte.

I priset ingår övernattning i enkelrum två nätter, middag fredag och lördag, lunch lördag och söndag, frukost, fika och kaffe. Dessutom fri tillgång till hotellets SPAavdelning spa med stor swimmingpool, bubbelpool, takbalja, motionsrum, gym samt bastu. (Tid kommer finnas för detta.)

Rummen är inredda med Jensen-sängar för bästa komfort. De flesta rum har utsikt mot fjorden eller hamninloppet och 100 rum har balkong. Trådlöst eller fast internet finns på samtliga rum.

*   *   *

Kursledare är Dag Öhrlund – en av Sveriges mest etablerade författare som flera gånger nominerats till litterära priser. Dag har skrivit 30-talet egna böcker och deltagit i ytterligare 32. Som journalist och författare har han skrivit tusentals artiklar, tagit en miljon bilder och blivit publicerad i över 30 länder.

Med sin gedigna erfarenhet av hur man berättar en historia coachar Dag oss i hur du gör dina karaktärer mer intressanta och om hur du skapar en dialog som alla vill läsa. Teori varvas med snabba, roliga och lärorika skrivövningar.

 

Marknadspassen leds av Jenny Magnusson som jobbat med marknadsföring i mer än tjugo år och på senare år särskilt med fokus på sociala media och digitala plattformar.

Jenny arbetar också som lektör har också studerat och tipsar om hur man marknadsför sig i utlandet.

*   *   *

 Se tidigare kursdeltagares omdömen här:
http://www.ohrlund.se/omdomen-fran-kursdeltagarna/